FJÄLLEN<3

Nu är det bara tolv timmar kvar, sen åker jag till fjällen! Det ska bli jätteskönt, att man får komma bort ett tag och åka skidor. Den här gången får vi sällskap av min brorsas kompis också så det blir ju kul. Nu ska jag titta på Det våras för hitler som började nyss. Har ingen aning om den är bra, men det är en komedi i alla fall. Nu kommer ni inte höra ifrån mig på en vecka men något säger mig att ni överlever :P

<3

böcker

Duktiga jag var faktiskt på biblioteket idag. Dessutom så kunde ingen följa med så jag drog dit alldeles ensam, dessutom så GICK jag hela vägen så då känner man sig ju lite extra duktig. Jag lånade en bok om kroppsspråk till ett arbete i skolan. Sen när jag kom hem firade jag min flitighet med att baka en kladdkaka och att läsa klart läsläxan vi fått över lovet.
Det var ett kapitel i en bok som heter Kort kjol. Den är okej tycker jag, har läst mycket bättre men också mycket sämre så... Det är en lättläst ungdomsbok som handlar om en tjej som blir våldtagen och hennes "återhämtning".För dem som inte läser annars så är det en bra bok, tror jag i alla fall.

image13

<3

Fredag

Äntligen fredag, slutet på veckan och början på sportlovet. Jag behöver egentligen i lov nu, jag skulle nog behövt det mer om en vecka om ni förstår vad jag menar? Det är inte så mycket i skolan nu, men jag har en del inlämningsuppgifter jag måste börja tänka på. Men jag ska åka skidor hela lovet så vi får se hur det blir med dem. Man måste ju försöka bli klar i tid i alla fall.

<3

HK

Hemkunskap..
Ska börja på arbetet om Libanon och matvanorna därifrån. Kan inte direkt säga att jag längtar, men det måste ju göras. Om någon har något intressant att veta om libanesisk matlagning så är det bara att dela med sig. Det var allt för nu.

<3

1 h!

Tro det eller ej, jag börjar först om 1 timme. Fattar ni vad skönt det är, vi hade ingen hemkunskap, tror jag i alla fall...Allt känns så lugnt, jag har liksom all tid i världen, det trodde jag aldrig att JAG skulle ha. Sitter här och plattar håret och har dragit på mig ett helt vanligt vitt linne med en svart v-ringad tröja över. Jag måste åka och shoppa, får väl fixa det under lovet någon gång..

<3

god morgon!

Sovit gott? Själv har man sovit som en stock, jätteskönt. Väntar på att duschen ska bli ledig, vill ju inte gå helt ofräsch till skolan...Matte-provet igår gick faktiskt rätt bra, oväntat bra, jag får se hur det går på fredag, om han har rättat dem vill säga. Franskan gick kanske inte så jättebra, har inte kunnat plugga så mycket, har ju varit sjuk som ni vet. Men är det prov så är det, det är bar aatt gå dit och försöka göra sitt bästa.

<3

jag ÄR frisk!

Oavsett vad alla i skolan sa idag så ÄR jag frisk. Bara för att man hostar lite och är hes så är man inte sjuk. Jag mådde faktiskt prima, helt ärligt. Det var inte en enda som inte mobbade mig för min röst, fast bara på skoj asså. Fast jag kände mig lite bitter idag, trots att jag var frisk. Kanske var för att jag har varit sjuk i hela helgen och har haft tråkigt, vad vet jag? Nu ska jag sätta mig ner och plugga lite matte och franska, har prov imorgon. I båda ämnena. Jag måste bara fråga, tycker inte ni att det kan vara irriterande med folk som alltid vill skjuta fram alla prov? Det slutar oftast med att vartenda ett blir framflyttat till samma vecka, så sitter man där med fyra prov. Jag säger bara skyll er själva! Nämner inga namn ;p

<3

tillbaka till skolan :)

Äntligen! Nu är jag frisk, i alla fall tillräckligt frisk för att kunna gå till skolan. Men jag får int evara med på idrotten, det suger ju bara en aning liksom! Men ändå, skönt att slippa sitta hemma som en jävla döing. Har fortfarande lite problem med hosta och halsen men jag överlever, som alltid. :)

Nu måste jag göra mig iordning!

<3

frisk! not..

Fortfarande sjuk, men det går framåt. Febern är helt borta, tror jag i alla fall. Den är utbytt mot mensvärk, jippie... Går mest runt med hosta och är väl lite halvyr sådär men jag tror jag kommer att kunna gå till skolan imorgon. Hoppas det. Man missar så mycket när man är borta, speciellt nu, det är ju sista terminen i grundskolan. Det är nu man har chansen att höja sina betyg, sista chansen.

Föresten, jag skulle uppskatta om folk kunde påminna mig om att äta nötter. Ni förstår jag har jättesvaga naglar men de stärks av b-vitaminen i nötterna. Jag tror att det är b-vitamin i alla fall. Det hjälper, det har jag märkt.

<3

.

Jag har inte skrivit på några dagar nu, det är helt enkelt för att jag inte har orkat, har nämligen varit sjuk. Igår låg jag hemma med feber, huvudvärk, halsont, ja ni vet, influensan..
Har inte kunnat göra så mycket, mest legat död i soffan. Idag mådde jag dock bättre, har fortfarande feber men det blev plugg som gällde, kul..
Föresten romme var jätteroligt. Det var en perfekt skiddag, solen sken, perfekt snö och man åker med bästa kompisarna. Vad mer kan man begära?

Alla <3 dag spenderades tillsammans med tjejkompisarna på cafét John chriss, inne i city, har ni varit där? Det var jättemysigt, tyvärr hade jag ont i halsen och var utan halstabletter så det var ju ett ganska stort störningsmoment. Dessutom var alla rätt trötta så det blev hemgång redan vid nio. Vet ni vad jag just kom att tänka på? Att om man skriver om tjejkompisar så blir det flickvänner, fast i det här sammanhanget skulle det kunna misstolkas om man säger så..

<3

romme!

Ja, då var det dags, har dragit runt nu på morgonen och tittat efter så att allt är klart. Vi ska till romme, så jag ska väl gå om 10 minuter kanske. Tur att jag får bärhjälp, jag skulle int ekunna bära både skidor, pjäxor och en annan bag själv..
God morgon till er som inte har varit uppe lika länge som jag.

<3

citat

"Evil thriumphs when good men stand aside watching"
Edwin Burke

Älskar verkligen citatet, det stämmer så jävla bra!

Föresten, min klänning är klar nu, kanske lägger ut en bild sen. Jag kommer aldrig ha på mig den själv, verkligen inte. Men den blev rätt rolig. Det var inte tanken att den skulle bli så, bara så ni vet. Jag råkade nämligen folla innan jag klippte, fråga mig inte hur det gick till..Men det vart som det vart med en folll mitt på klänningen. Så jag gjorde en till, och sen follade jag den på riktigt. Den vart speciell då om man säger så...

<3

"Flickvänner=prostitution"

Nyss såg jag en dokumentär på 5:an om typ prostitution fast "flickvänner" istället. Någon tjock snubbe väljer en tjej som måste tillbringa all sin tid med honom och om han inte är nöjd så är det ju bara att byta tjej. Vad är det öfr jävla attityd, de är för fan människor, inte typ en mobil!
Jag har aldrig förstått det där med folk som köper andra, och folk som säljer sig på olika vis. Är det någon som förstår?


<3

oj

Jag hinner inte skriva så mycket, bara att jag måste skynda mig för jag ska gå om 10 minuter. Föresten har jag på mig min nya svarta timbaland tröja från fashion against AIDS, har astronomiprov idag, önska mig lycka till!

<3

gymnasiet

Jag har pluggat hela dagen! Jag är fortfarnde inte klar men jag tar paus. Jag har gjort ett schema över hela dagen för att verkligen få allting gjort. Det fungerar bättre då, helt ärligt, det borde ni prova. På min lista över saker att göra fanns att skriva ut min gymnasieansökan. Nu är det gjort, den är till och med underskriven och klar! Det blev natur beteende, jag tror den passar mig väldigt bra.

<3

plugg

Är fortfrande sjuk, det är verkligen förjävligt. Det får bli till att pugga idag, måste göra klart fyra olika saker faktiskt. Jag har nog skjutit upp allt alldeles förlänge. Så dumt! Jaja, på så sätt är det tur att jag är sjuk för då kan jag ändå inte göra något annat. Jag struntade faktiskt till och med i att shoppa med mamma, skulle få nya jeans..Nej nu ska jag gå och fixa det här med skolan.

Hoppas ni får en bra dag i alla fall!

<3

sjuk.

Igår var det jätteskönt inne i stan. C och jag slog oss ner på ett fik och pratade. På Mojos, det ligger i slutet på drottninggatan. Hon frågade vad jag skulle göra i sommar, jag sa att jag skulle på språkresa, hon undrade självklart vart jag skulle. Jag ska till ****** det ligger, jag hann bara så långt innan hon avbröt mig och frågade om jag skojade. Självklart gjorde jag inte det. Hon berättade att hon precis skulle fråga mig om jag ville följa med på språkresa just dit. Det var lite läskigt, att hon skulle fråga och så skulle jag dit. Det är en liten värld. Så nu har jag resesällskap också, hade tängt att åka själv innan. Fy fan vad kul! :-)

Sen när jag kom hem mådde jag inte så jätttebra, min hals hade blivit värre än på morgonen så jag bara la mig i soffan och tittade på tv, det var allt jag orkade. Mår dåligt idag också, har huvudvärk,ont i halsen och jävligt förkyld. Jag kunde knappt sova i natt..Jag som skulle spela cup imorgon, det kommer inte att gå. Det här är en jävla skitdag! dessutom har mitt trådlösa tangentbord lagt av, och nej det är inte batterierna. SUCK!

<3

oerhört hård dag!

Lyssna på det här!

Först måste jag till cosmonova.
Sen titta på rymdfilm där.
Äta lunch med kompisarna.
Efter det titta på en ny utställning på naturhistoriska.
Sen slutar jag runt ett.
Till sist måste jag in till stan och träffa C.

Oerhört jobbigt va?

<3

träning

Jag kom precis hem från träningen, rätt sent måste jag säga. Den slutade liksom tio, på en vardag. Sen måste man ju dessutom lugna ner sig innan man kan sova. Herregud, jag låter som om jag vore 50 bast och behövde min skönhetssömn för att få rynkorna att försvinna. Men ändå. Fotboll är en rätt nice sport när man tänker efter, speciellt när allt klaffar och spelet fungerar perfekt. Det är för de tillfällena man spelar.

<3

Nationella

Nu måste jag ju bara berätta hur det gick på nationella. Det gick faktiskt helt okej. Temat var "val" och jag skrev uppsats om rubriken "val som berör". Jag vill inte gå in på vad jag skrev närmare för det blev väldigt personligt, det handlade om hur jag själv har förändrats som person. En sak som är synd är att man bara har två timmar och 40 minuter på sig, annars tror jag det hade kunnat bli riktigt bra. Efteråt så upptäckte jag att det inte bara var jag som hade kommit in på det personliga spåret. Mina närmaste kompisar hade även de fått texten att handla om deras liv. Nu är det i alla fall middag.

<3

morrn morrn:)

God morgon! Nu är jag på mycket bättre humör igen. Jag sov bort det dåliga humöret.
Idag har jag bara mjukiskläder på mig eftersom vi har svenska uppsatsen (nationella) idag. Typ 3 timmar att bara skriva, då är det nog inte läge för tajta jeans direkt. Vi har ändå inga lektioner efter så..
Nu måste jag öka, ska gå snart.

<3

.

Jag har gjort absolut ingenting idag. Eller jag har tittat igenom mina no-anteckningar och tränat på friskis. Inte så kul kanske.. Dessutom har jag fått veta att allt jag pratar om är mig själv och att jag är egoistisk. Det sa i alla fall min underbara kompisar. Men det är fel, jag kanske pratar om mig själv ibland, men jag lyssnar om någon vill säga något. Det vet de också. Ni anar inte hur många gånger jag har fått sitta och lyssna på vissas problem dag ut och dag in. Och de kallar mig självisk? Jag kanske verkar lite pissed, det är jag också. Har dessutom nationella imorgon. Fuck this.


god morgon!

God morgon!
Igåkväll satte jag väckarklockan på halv 7 men sen upptäckte jag att jag inte började förens 9! Till och med lite efter 9.
Förstår ni min lycka, jag fick sova en timme mer. Underbart! Det är fan det bästa som finns.
Vet som vanligt inte vad jag ska ha på mig. Det får väl blir någonting enkelt, pallar inte "värsta outfiten". Jag tror det blir jeans och någon tröja bara, måste nog bestämma de...
Dessutom så har jag glömt att kolla igenom punkterna till no-provet. Provet är inte idag, men det är sista chansen att fråga om det finns något man inte förstår. Det finns säkert massor jag inte hängde med på under lektionerna, men det får tiden utvisa. Jag överlever som alltid.

<3

Dagen som varit.

Nationella gick bra. Inte super men helt okej, är i alla fall nöjd:)
På eftermiddagen såg jag P och J några småbarn äta korv med bröd så vad gör vi om inte går hem till mig och steker korv. Man kan ha väldigt roligt med korv och bröd faktisk, sjunga sånger om dem till exempel. haha! Jag tror aldrig jag kommer glömma det.
Förövrigt så har jag tränat (fotboll), ätit semla. Semla är faktiskt ett måste dagen till ära. Den var asgod. Hembakad liten sak.

image12
(inte den på bilden)

<3

hjälp!

Nu är det dags. Nationella..fy fan!
Jag har inte tid att sitta här så god morgon och later.

<3

Nervöst.

Imorgon har jag mitt nationella prov i svenska, läsförståelsen. Jag tror det kommer att gå bra, men ändå. Det blir ju nervöst eftersom det är ett så viktigt prov. Fast jag kommer nog klara mig bättre än många andra eftersom jag läser på fritiden, det blir lättare då. Det är något som fler borde göra, faktiskt. Läsning ger allmänbildning och förståelse, dessutom får man högre läshastighet, då är det bra för pluggande också.Men det jag egentligen är mest nervös för är uppsatsen på torsdag. Hur fan ska man kunna hitta på vad man ska skriva om, göra en kladd, och renskriva det på typ 3 h? Visst, 3 timmar låter mycket, men inte när man väl sitter där. Jag lovar er, jag kommer behöva gå på toa efter halva tiden, och man får ju typ inte gå ut, fy fan! Jag tror jag ska sno stift från pappa så jag är säker på att jag har det. Man vill ju inte sitta där utan penna liksom. Nej nu ska jag gå och fixa drickyoughurt till imorgon.

Tips!
Om ni har köpt en drickyoughurt som är slut, spara flaskan. Man kan fylla den med vanlig youghurt och vatten, sen är det bara att skaka, och voila! Då är det plötsligt drickyoughurt. Betydligt billigare och minst lika gott.

<3

tack, ny design:)

Jag måste bara tacka min underbara brorsa som hjälpte mig med bloggens nya utseende. Tack, verkligen! Den var ju lite tråkig och opersonlig innan, så.. Den kanske inte är uberfin, men den är nice i alla fall:)

<3

borta.

Jag ska åter igen åka och träna på friskis, det är ju lika bra att komma igång direkt, eller hur?

Något som jag blev väldigt irriterad över är att massor av min musik har försvunnit från itunes. Den försvann när jag bytte dator med brorsan, så nu har jag bara massor med gammal musik... Men jag överlever väl, Golden Oldies, right? Får väl kolla om resten finns i någon fil undangömd någonstans där jag aldrig skulle komma på att titta. Mina datorkunskaper är begränsade förstår ni.

vaken..

Nu är man uppe och i stort sett helt klar. Har inte fixat håret och kläderna än, men ändå. Måste nog göra det. Jag tror jag satte väckarklockan 20 minuter innan jag brukar, det är kanske därför jag inte har någon tidspress. Jätteskönt att slippa stressa. Men nu måste jag fixa håret, tro mig, det behöver fixas. Vi börjar med historia, där tittar vi på film så där kan man också vila. Synd bara att vi har vikarie, för hon är rätt blåst. Jag brukar inte sakna de orinarie lärarna, men nu gör jag det. Vår vikarie har fått massa grejer vi ska göra, men jag tror inte hon har förstått dem..jaja, nu ska jag sluta klaga, later.

<3

Friskis.




Idag har jag varit på mitt livs första friskis och svettispass. "Stolt". Jag kände att jag ville träna något annat än fotboll och joggning och då är ju friskis jättebra. Det var paula som fick den stora äran att gå med mig. Precis som hon sa kan det ta ett tag att komma in i rörelserna. Men jag tror det gick okej, ibland hängde jag med, men jag måste nog säga att jag mest stod som ett frågetecken. Kordination är nog inte riktigt min grej, men jag kommer lära mig rörelserna. Har nämligen köpt säsongskort. Ska nog träna någon/några gånger i veckan och sen annan träning på det. Perfekt!

<3

image11

Duktig.

Jag tycker jag har varit jätteduktig. Trots att det ligger snö ute så tog jag mig upp ur sängen och gick ut och sprang så fort jag vaknade. Dessutom så ska jag träna på friskis ikväll, så det här blir värsta nyttiga dagen. Tyvärr så har jag ont i nacken, har haft det ett tag nu, men det är ju ingen ursäkt för att inte träna! Jag tycker det är så dumt med folk som ger sig själva massa ursäkter för att slippa jogga eller vad det nu är man ska göra. Jag vet inte hur ni blir, men jag blir väldigt besviken på mig själv ifall jag gör det. Och samtidigt blir jag väldigt stolt när jag drar iväg och tränar ändå. God morgon föresten.

<3

snö!

image10
Snö. Ibland är den väldigt nice, man kan åka skidor, och allt blir ljusare. Snön lyser upp världen. Men måste den komma när vi ska ut?! Fy fan för att pulsa genom snön i motvind till t-banan. Sen till restaurangen och samma väg tillbaka igen. Dessutom är det söndag imorgon. Och på söndagmorgnar joggar jag... Det kommer säkert absolut inte att vara kallt. Jag kommer säkert absolut inte frysa ihjäl...Tur att det finns underställ. Ni kanske undrar om jag har en poäng med det här, det har jag och den kommer nu. Jag vill verkligen ha snö, alla dagar förutom idag.

<3

meze

Så, som jag sa så ska vi ut och äta, jag har fixat sminket och håret. Men jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig, snälla hjälp mig någon! Jag blir värsta frustrerad här. I värsta fall får jag väl gå naken..
Liten överdrift kanske, men men..

<3

kläder

image7 image8

Högst upp är kjolen som jag gjorde och under två plagg från zara. Jättesköna och på rea dessutom. Det var dem som jag hittade i stan igår. Inte vad jag letade efter, men de såg så sköna ut.
Föresten, de är snyggare på, det tycker i alla fall brorsan

<3

kjol?

För någon vecka sen hittade jag en gammal kjol som jag sytt för x antal år sen. Då bestämde jag mig att sy in den lite så man kan ha den högre upp. Den är helsvart med två olika nyanser. Mörkasthögst upp i lite strechtyg och lite gråare nertill. Så nu är jag klar med de, inte jättevacker kanske, men det fungerar. Vet inte om jag kommer använda den så mycket, troligen inte. Men jag blev sysselsatt i alla fall.

<3

morrn morrn

god morgon! Nu har jag varit uppe i kanske 2 timmar, har int ehänt så mycket än så länge. Jag har kollat på film, käkat frukost och bara försökt att vakna till. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, får se. Ikväll ska i alla fall hela familjen ut och äta på libanesisk restaurang. Meze, ni vet massa smårätter? Jag tror jag känner för att bada, men det kan bli jobbigt innan vi ska ut. Ni förstår, jag har väldigt krångligt hår som lockar sig oerhört när det blir fuktigt eller efter jag har badat. Så jag får se, det beror på när kompisarna vaknar.

<3

hemma

Ja, då var man hemma igen, tyvärr följde inte paula med in till stan, hon var pank...
Men jag och josse hade det i alla fall skönt, vi strosade runt och shoppade. Det finns verkligen så många fina grejer man vill ha, men man har ju inte alla pengar i världen. Men hur som helst fick jag i alla fall tag på en jättegullig t-shirt från zara och en grå polotröja faktiskt, även den från zara. Dessutom köpte jag en ny ljusare foundation så jag slipper fjortisranden som jag nämnde tidigare. Sen när vi kom hem kollade vi på film, mysigt :) Det vart blood diamond. En oerhört bra film. Föresten inne i stan i kungshallarna träffade vi på sådanna här personer som ger bort gratis kramar. Eller josse gjorde det rättare sagt, jag passade bord. Jag tycker det är en rätt trevlig trend faktiskt. En kram om dagen är bra för magen, som man säger.

<3

morgontrött!

Varför kan inte skolan börja senare? Det är ju jättejobbigt att gå upp 6-7 varje morgon! Det blir man verkligen på dåligt humör av. Tänk om man kunde börja senare så skulle alla vakna på RÄTT sida och vara gladare.
Dessutom är fredag inte en rolig dag, har först no (astronomi), sen engelska, franska osv, suck! Nu måste jag hitta något att ta på mig..
Det är tur att jag ska till stan med josse och paula sen, det räddar min dag.

www.josefins.webblogg.se

www. blingstring.blogg.se

RSS 2.0